Bedrijf

De grote paarse voorjaarsbloeier

We verkopen bij The Blooming Company veel verschillende voorjaarsbloeiers, en we krijgen vaak de vraag wat nu onze favoriet is. Eigenlijk is het voor ons onmogelijk om slechts één favoriet te noemen, want er zijn simpelweg teveel mooie bloemen. Een van de grote favorieten zijn wel de grote lila bolvormige Allium bloemen. Allium Globemaster is met een bloemdiameter van 24cm de grootste Allium bloem. De grote bolvormige bloem is opgebouwd uit duizenden kleine bloemetjes en wordt hooggehouden op een stevige groene steel met een hoogte van ongeveer 90cm.

Allium Globemaster is een sierui

In het Latijns betekend Allium letterlijk sierui, en is familie van de huis-tuin-en-keukenui die in jouw keukenkastje te vinden is. De relatie met de ui is ook niet te verbergen, de bol heeft namelijk ook een uienlucht. Gelukkig verdwijnt deze lucht zodra je deze in de aarde plant, maar de uiengeur heeft zeker ook een voordeel. The Blooming Company krijgt vaak vragen over hoe je bloembollen kan beschermen tegen knaagdieren en planteneters zoals herten en mollen. Door de uiengeur die de allium bol verspreid onder de aarde blijven deze dieren weg van de bollen, ze houden namelijk niet van deze geur. Een fijne bijkomstigheid, al zeggen we het zelf.

De geschiedenis van de Allium Globemaster

We zien bij The Blooming Company dat de populariteit van de Allium Globemaster bloemen steeds toeneemt, toch is deze variant al een tijd op de markt. De eerste bloem is namelijk al in 1964 tot bloei gebracht en in 1995 is de eerste grote partij voor de verkoop ter beschikking gesteld. Sindsdien is de vraag zo gestegen dat er inmiddels tientallen hectare voor nodig zijn om genoeg bollen te kweken. Nog een fijne bijkomstigheid van de Allium Globemaster is dat deze zich vermeerderen, je hoeft hier helemaal niks extra’s voor te doen. Behalve dan een gezonde en voedzame bodem maar dit verlangen andere bloemen en planten ook. Wanneer de Allium bol het naar zijn zin heeft in jouw tuin, zal deze zich elk jaar vermeerderen. Zo kun je dus elk jaar genieten van een steeds groter wordende bloemenpracht.

Sierui als traktatie voor bestuivers

De bloemen van de Allium Globemaster zijn opgebouwd uit duizenden kleine stervormige bloemetjes. Elke bloem bevat veel nectar en stuifmeel en dit is een echte traktatie voor bestuivers zoals bijen en hommels. Iets wat wij bij The Blooming Company erg belangrijk vinden want het aantal bestuivers in ons land neemt de laatste jaren drastisch af, dus is een extra voedingsbron meer dan welkom.

Tip van The Blooming Company: breng hoogte en diepte aan in de tuin door verschillende Allium bloemen te combineren. Kies bijvoorbeeld voor combinatie met de witte bloemen van de Allium Mount Everest of juist de donkere intense kleur van de Allium Ambassador. De bollen zijn vanaf 1 juli weer te koop in onze webshop en worden met een duidelijke plant- en verzorgingsinstructie bij jou thuis bezorgd.

You may also like...