Bedrijf

Bitcoin futures

Sinds 2017 kunnen Bitcoin-eigenaren zogenaamde futures gebruiken. Het idee achter futures is Bitcoin meer autoriteit te geven in de financiële wereld. Met een future krijg je recht om Bitcoin op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te verkopen. Dit werkt contractueel. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van futures.

Wat zijn (bitcoin) futures?

CBOE introduceerde in 2017 als eerste partij bitcoin futures. Eigenlijk is het principe van een future helemaal niet nieuw: ze bestaan al sinds 1972. Zo kun je futures hebben in bijvoorbeeld Forex, aandelen, olie of goud. En sinds 2017 kan dat dus ook in Bitcoin.

Met een future verkrijg je het recht om een onderliggende asset (zoals bitcoin) op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te verkopen of te kopen. Wat de handelaar van tevoren niet weet, is of de prijs zal stijgen of dalen voordat het contract afloopt. Dit is het risico dat professionele handelaren nemen.

Bitcoin futures zijn financiële contracten die gebouwd zijn rond de Bitcoin markt. Ze hebben geen termijn, geen opening time en geen expiration date. Ook kan je ze 24 uren per dag en 7 dagen per week traden als je gebruikt maakt van een goede crypto exchange.

De ervaren trader gebruikt deze derivaten omwille van 4 redenen:

Om winst te kunnen maken als de prijs omlaag gaat (Shorting)

Om één financieel risico te kunnen dekken door het aangaan van een ander financieel risico in tegenovergestelde richting (Hedgen)

Om grotere posities in te kunnen nemen (Margin trading)

Om te traden op kleinere timeframes (Scalping)

You may also like...